Footly Vision

is to create a world
were the many people
use produced things
in balance with the planet.

Att återanvända ska vara lätt och lönsamt. Tillsammans kan vi minska vårt ekologiska fotavtryck.

Idén att underlätta för människor kom till redan 2003. Jag har sedan tidig ålder sålt och köpt saker online och fått frågan om att hjälpa kompisar flertalet gånger. Samtidigt har jag dykt mycket och sett haven förändras genom åren. Korallrev som dött ut och mer och mer plast som skadade djurlivet.

Jag insåg att problemen kring miljön i haven till stor del beror på produktion och överkonsumtion. För att komma till bukt med problemet skulle vi alla behöva bli bättre på att använda dom resurser som redan finns. Det behövde vara enkelt, snabb och lönsamt att bidra till ett mindre fotavtryck på planeten för att kunna göra skillnad på riktigt.

Det tog några år att komma fram till hur jag skulle kunna utforma en tjänst som verkligen fungerade, både för kunden för företaget och för miljön. 2007 testades en idén för första gången, men den gången gick verksamheten inte runt och tvingades lägga ner, det var för tidigt. Marknaden var inte redo.

Efter att ha skaffat betydligt mycket mer kunskap i marknadsföring till affärsplanering var det dags att göra ett nytt försök. Denna gång med en  secondhand marknad som var mer mottagande. 2017 startades Footly i liten skala i hemmet i Taberg. Vi tog emot saker som vänner och bekanta tröttnat på, sålde dom online och delade vinsten med dom som lämnat in.

Konceptet fungerade perfekt och det dröjde inte länge förrän familjen tröttnade på att dela hus med folks flyttkartonger.

Numera huserar vi i ett lager på Sjöhultsvägen och växer för varje månad som går. Med två heltidsanställda, tre deltidsanställda och ett härligt gäng som jobbar ideellt är vi redo att växla upp ännu mer.

Jag är så otroligt tacksam för att ha fått förtroendet att fixa med försäljningen av mina inlämnande kunders prylar, och lika tacksam för dom tusentals människor som ger alla dessa prylar ett nytt hem. 

Tillsammans kan vi minska vårt ekologiska fotavtryckJag är helt övertygad om att om vi konsumerar redan tillverkade saker så kommer vårt ekologiska fotavtryck att minska. Vi kommer inte att behöva sluta konsumera, utan bara konsumera samma sak flera gånger. Footly gör det extremt enkelt för dig att sälja och köpa redan producerade saker utan extra ansträngning. Med pengarna som drivkraft kan vi snabbt påverka konsumtionen i rätt riktning.

Äntligen har vi hittat ett koncept som alla vinner på: köpare, säljare och miljön. Win-win, that’s the Footly way.

– Erik Vaim, Founder of Footly

 

Core Values

Reduce footprint together with the many people.
Keep it simple for the many people to do one thing.
Adding value for the many people.

Stäng meny
×

Varukorg